HYPOXI – ASKEL KOHTI HYVINVOINTIA. 

HYPOXI:lla on yleisesti välitön vaikutus turvotuksen vähentämiseen niin ennen leikkausta, kuin sen jälkeen. 

Pre- ja postoperatiivinen kuntoutus

HYPOXI on tehokas tapa parantaa asiakkaiden kuntoutusta pre- ja postoperatiivisesti käytettynä, eli sekä ennen leikkausta, että sen jälkeen. Käytettäessa HYPOXia esimerkiksi polvinivelleikkausten yhteydessä, asiakkaat ovat raportoineet merkittävän nivelen liikkuvuuden parantumisen ja kiputilojen vähentymisen. Yleisesti HYPOXIlla on myös välitön vaikutus turvotuksen vähentymiseen, sillä se parantaa leikatun alueen verenkiertoa sekä poistaa nestettä stimuloimalla imusuoniston toimintaa.

Ennen leikkausta HYPOXIa voidaan käyttää esimerkiksi turvotuksen vähentämiseen tai painonpudotukseen/rasvanpolttoon. Leikkauksen jälkeen parhaat tulokset saadaan, kun postoperatiivinen kuntoutus aloitetaan HYPOXIlla heti kun mobilisaatio ja kevyt kuntouttava kävely tai pyöräily on sallittua. Toisaalta, vaikka leikkauksesta tai traumasta olisi kulunut jo pidempään, HYPOXIlla on saatu hyviä tuloksia liikkuvuuden paranemisessa ja nivelkipujen vähentymisessä.

Asiakaskokemusten mukaan HYPOXIlla on myös suotuisa vaikutus eri tuki- ja liikuntaelin- sekä erilaisten kipuoireyhtymien oireiden helpottamiseen erityisesti keski- ja alavartalon alueilla.

Heräsikö sinulla kysymyksiä HYPOXIn käytöstä pre- ja postoperatiivisessa kuntoutuksessa? Varaa maksuton konsultaatiokäynti HYPOXI Jyväskylään ja keskustele ohjaajamme kanssa juuri sinulle sopivista kuntoutusvaihtoehdoista. Ajan voit varata ennen leikkausta, tai sen jälkeen, kunhan olet saanut luvan kevyeen kuntouttavaan liikuntaan. Käynti sisältää HYPOXI-laitekokeilun. 

Pre-operatiivisesti, eli leikkausta edeltävästi HYPOXIa voi käyttää esimerkiksi turvotuksen vähentämiseen tai mikäli leikkauksen kannalta painonpudotus tai rasvanpoltto on suotavaa. 

HYPOXI on erinomainen kuntoutusmuoto post-operatiivisesti, eli leikkauksen jälkeen, sillä se parantaa verenkiertoa leikatulla alueella ja nopeuttaa paranemista. HYPOXIssa polviin ja niveliin ei kohdistu kovaa painetta. Rasvanpolton optimoimiseksi leikattu alue ei saisi olla tulehdustilassa tai kovin kipeä. 

HYPOXI-hoidosta voi olla hyötyä henkilöille, jotka ovat käyneet läpi esimerkiksi polvileikkauksen ja haluavat nopeuttaa kuntoutumisprosessiaan. HYPOXI-hoidon avulla voidaan edistää verenkiertoa, vähentää turvotusta ja helpottaa lihasten palautumista kevyellä harjoittelulla ja ilmanpaineen vaihteluilla. Tämä voi auttaa saavuttamaan paremman liikkuvuuden ja lihasvoiman, sekä palautumaan nopeammin leikkauksen jälkeisestä epämukavuudesta. 

HYPOXI on turvallinen kuntoutuksen tukikeino, joskin sen soveltuvuus ja turvallisuus yksilölle riippuu hänen terveydentilastaan ja kuntoutustarpeestaan. Siksi ennen HYPOXI-hoidon aloittamista on aina suositeltavaa keskustella lääkärin tai fysioterapeutin kanssa, jotta voidaan varmistaa sen sopivuus yksilölle ja välttää mahdollisia riskejä ja komplikaatioita. Yleisesti ottaen HYPOXI on sopiva kuntoutusmuoto heti, kun mobilisaatio on suositeltua. HYPOXI paitsi poistaa nestettä stimuloimalla imusuoniston toimintaa, myös parantaa verenkiertoa leikatulla alueella.