HYPOXI – ASKEL KOHTI HYVINVOINTIA. 

HYPOXI-yrittäjä Tuija Tikkalan tarina

Miten päädyin yrittäjäksi?

Juureni ovat syvällä Etelä-Pohjanmaalla,  jossa yrittäjyyden ensimmäiset pisarat usein saadaan jo äidinmaidossa. Vuosikymmenet tein töitä yrittäjän asenteella empien haluanko kokopäiväyrittäjäksi, sillä olinhan nähnyt lapsuudessa ja nuoruudessa sen molemmat kasvot. Sen miten äiti nautti työstään ja kehitti itseään, mutta myös sen kun elämä täyttyi pelkästä työstä ja ympäripyöreistä päivistä.

Olen aina ollut hyvin ihmisläheinen ja halunnut auttaa ihmisiä eri tavoin, tehdä merkityksellisiä toiselle arvoa tuottavia asioita.  Sairaanhoitajakoulutus antoi tähän hyvät eväät ja pitkä ura lääketeollisuudessa mm. syöpä ja diabetesvalmisteiden parissa tuntui merkitykselliseltä tavalta auttaa ihmisiä.

Isojen elämänkriisien ja muutosten myötä halu ymmärtää yhä paremmin omaa itseä ja toisia ihmisiä kasvoi ja lähdin tekemään syväsukelluksen omaan mielenmaisemaan Life Coach opintojen parissa. Samaan aikaan opiskelin yrittäjän ammattitutkinnon ja näin syntyi yritykseni Taharon Voima Oy, jonka alla nyt myös  HYPOXI Jyväskylä toimii. Coaching ajattelu- ja toimintatapana ovat antaneet minulle valtavasti. On upeaa nähdä miten ihminen oivaltaa itse, ilman että minä tai joku muu antaa neuvoja. Opintojen jälkeen palasin takaisin päivätyöhöni yritystoiminnan ollessa sivutoimista. Jäätyäni pois teollisuudesta pohdin rahkeita kokopäiväyrittäjyyteen, jotka eivät vielä tuntuneet riittävän vahvoilta.  Halusin jälleen laajentaa ajattelutapaani sekä löytää uusia näkökulmia ja opiskelin HR- asiantuntijaksi ja suoritin NLP practitioner opinnot. Molemmat koulutukset antoiva taas  uudenlaisia näkökulmia niin työelämän kuin ihmisyyden erilaisiin haasteisiin. 

Hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät asiat ovat monella tapaa olleet lähellä sydäntäni, ja palasin vuosien jälkeen sairaanhoitajan työhön kotihoitoon.  Jossain kohtaa olin laittanut hakemuksen Jyväskylän Hypoxi studiolle, johon etsittiin osa-aikatyöntekijää. Olen aina ollut kiinnostunut tutkituista menetelmistä ja uusista innovaatiosta, jonka vuoksi HYPOXI tuntui erittäin mielenkiintoiselta. Tehokas ja terveyttä edistävä patentoitu menetelmä, jolla auttaa ihmisiä edistämään omaa hyvinvointia ja terveyttä. Yllättäen olinkin päivät sairaanhoitajan työssä ja illat studiolla töissä. Lähes yhtä yllättäen tarjottiin mahdollisuutta ostaa Hypoxi Jyväskylä liiketoiminta ja siirtyä kokopäiväyrittäjäksi. Tämä tilaisuus tuntui mahdollisuudelta, jota en voinut jättää käyttämättä, sillä olinhan valmistautunut yrittäjyyteen jo vuosien ajan monin eri tavoin. Koen, että tässä työssä pystyn yhdistämää niin koulutustaustani kuin laajan työkokemukseni sekä kehittämään uudenlaisia asioita.

Yrittäjä toivon voivani palvella asiakkaita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Hypoxi harjoittelun aikana kuljen rinnalla kuunnellen, kannustaen ja kunnioittaen, sillä uskon jokaisen ihmisen olevan oman elämänsä paras asiantuntija. Toivon, että voin auttaa asiakasta löytämään sisäiset voimavarat sekä löytämään askeleet, joilla mennä kohti tavoitetta oli kyse painonhallinnasta, palautumista, kuntoutuksesta tai selluliitin vähentämisestä.

Mielen solmujen avaamiseen ja syvällisemmän itsetutkistelun tueksi tarjoan erillistä coachinpalvelua (yksilö- ja ryhmävalmennukset), sillä mielekkään ja oman näköisen elämän eläminen ei ole aina helppoa, vaan se vaatii meiltä jatkuvaa muutoskyvykkyyttä. Oman sisäisen maailman tutkimisen ja tavoitteiden asettamisen yhteydessä saatamme kohdata omia virheellisiä ajattelu/toimintamalleja, uskomuksia tai tunteita, jotka estävät meitä tavoitteen saavuttamisessa. Etsimällä uudenlaisia keinoja mielen esteiden poistamiseksi ja vahvistamalla resilienssiä eli mielen joustavuutta luomme mahdollisuuden elää enemmän oman näköistä elämää. Olemme kokonaisuus – keho ja mieli ovat yhtä, ilman toista ei ole toista. Valmennuspalveluista ja tarinaa minusta löydät myös sivuilta www.taharonvoima.fi

Olet lämpimästi tervetullut studiolle juuri sellaisena kuin olet!

”Ihminen ei voi koskaan lakata uneksimasta. Unelma ovat sielun ravintoa niin kuin ruoka on ruumiin ravintoa. Näemme monta kertaa elämämme aikana unelmiemme sortuvan ja toiveidemme luhistuvan, mutta meidän on jatkettava unelmointia, koska muuten sielu kuolee.” – Tuntematon-

 

Tuija Tikkala